Świeżo Palona Kawa

doskonała kawa, którą sami też chętnie Pijemy.

Kawa jest jednym z najbardziej popularnych napojów na świecie i głównym źródłem kofeiny. Każdego roku wypijanych jest na świecie 450 milionów filiżanek kawy. Istnieje niezliczona ilość odmian kawy, ale są one produkowane właściwie z dwóch gatunków ziaren. Najlepsza to oczywiście arabica, której ziarna są pełne, twarde i dają aromatyczny napar. Drugi nieco gorszy gatunek to robusta , która zawiera wprawdzie więcej kofeiny, ale jest bardziej gorzka. Oferujemy najlepsze rodzaje kawy, które różnią się miejscem pochodzenia i sposobem uprawy w zależności od klimatu, gleby i metod obróbki ziaren. Świeżo palona kawa z pewnego źródła to gwarancja doskonałego aromatu i najlepszych właściwości. W naszej ofercie znajdują się zarówno kawy jednorodne jak i nasze autorskie mieszanki. 

Kawy, które sprowadzamy, sami wypalamy i oferujemy naszym Klientom, należą do światowej czołówki

Świeżo palona kawa Pure Coffee Company

kawa do biura

Poznaj naszą ofertę świeżo palonej kawy dla biur i firm

kawa dla horeca

Poznaj naszą ofertę kaw dla gastronomii i hoteli

Mieszanki doskonałych kaw

Blend No. 1

Mieszanka kaw arabica o pełnym intensywnym smaku, mocnym aromacie z czekoladowym akcentem. Ziarna pochodzą z upraw zaliczanych do światowej czołówki. Kluczowe znaczenie dla najwyższej jakości ziaren mają: chłodny klimat, żyzne wulkaniczne gleby i duże wysokości, na których prowadzone są uprawy. To niepowtarzalna i wyrafinowana kompozycja smaku, aromatu i barwy dzięki czemu jest znakomita na każdą okazję i porę dnia.

stopień palenia
50%
kwasowatość
35%
aromat
50%

Blend No. 2

Niepowtarzalna mieszanka kawa arabica, doskonale zharmonizowana ze świeżą owocową nutą i aromacie gorzkiej czekolady. Ziarna wchodzące w skład tej mieszanki są dobierane pod kątem nadania jej odpowiedniej mocy, wyjątkowości i pozbycia nadmiernej kwaskowatości. To kawa o perfekcyjnym smaku, subtelnej kompozycji i mocnym zapachu.

stopień palenia
50%
kwasowatość
50%
aromat
50%

Mieszanka kaw inspirowana charakterem klasycznego espresso o idealnej kompozycji, harmonijnym smaku i bogatym, mocnym aromacie. Kawa o dużej zawartości kofeiny polecana szczególnie do porannego espresso. Specjalny proces palenia ziaren gwarantuje odpowiednia kwaskowość i wydobywa posmak czekolady z cytrusowa nutą o jedwabistej gładkości i dymnym aromacie, a obecność robusty gwarantuje efekt jedwabistej cremy.

stopień palenia
50%
kwasowatość
40%
aromat
50%

Wyjątkowa mieszanka kaw z Ameryki Południowej i Indii. Wyróżnia się bogatym bukietem aromatów czekolady, karmelu i cytrusów. Uprawiana jest na bardzo żyznej glebie z dużą ilością obfitych opadów na wysokości ok. 1500 n.p.m. Zbierana ręcznie i przetwarzana metodą na mokro, czego efektem jest niezwykle niska kwaskowatość. Kawa bardzo poszukiwana i ceniona przez koneserów.
Skład 80% Arabica 20% Robusta India cherry AAA

stopień palenia
75%
kwasowatość
40%
aromat
75%

Wyjątkowa mieszanka kaw o intensywnym i pełnym smaku nawiązująca swym charakterem do włoskiego espresso. Lekko gorzki smak z aksamitną cremą o posmaku korzenno-czekoladowym. Bogaty, intensywny smak, doskonale energetyczna kawa na rozpoczęcie dnia. Obfita crema i intensywny aromat mocno palonych ziaren to propozycja dla prawdziwych smakoszy kawy.

stopień palenia
75%
kwasowatość
50%
aromat
75%

Vellutto to wyjątkowa mieszanka kaw o intensywnym i pełnym smaku, nawiązująca swym charakterem do włoskiego espresso. Lekko gorzki smak z aksamitną cremą owocują doskonałej jakości kawą. Wyraźna nuta czekolady i migdałów.
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta Cherry AAA.

stopień palenia
75%
kwasowatość
40%
aromat
75%

Jednorodne kawy Arabica

Brazil Santos

Kawa o delikatnym, pełnym aromacie i zapachu karmelu z posmakiem egzotycznych owoców i migdałów. Łagodna i cielista w smaku z lekką kwaskowatością. Kawa uprawiana jest na wielkich plantacjach na wysokości ok. 1200 m n.p.m. w regionie Mogiana Guaxupe, gdzie panuje mikroklimat nadający dojrzałym ziarnom unikalny smak. Ziarna obrabiane są metodą pulpet natural, screen 17/18. Kawa w Brazylii uprawiana jest od 200 lat, a pije się ją nie tylko rano, ale i wieczorem podczas spotkań biznesowych i rodzinnych imprez, bo w Brazylii kawa to sposób na życie.

stopień palenia
50%
kwasowatość
40%
aromat
50%

Columbia Excelso

Kawa o wyjątkowym zapachu pestek wiśni, aromacie karmelowo-owocowym i słodko cytrusowym posmaku. Kawa ma intensywny, harmonijny i jedwabisty smak z wyraźnym kwaskowym charakterem. Nazwa pochodzi od słowa „excelsior” czyli wyniosły. Uprawia się ją na wysokości ok. 1600 m n.p.m. a ziarna poddawane są obróbce metodą mokrą. Kawa w Kolumbii jest bardzo popularna i odgrywa dużą rolę w codziennym życiu mieszkańców.

stopień palenia
50%
kwasowatość
60%
aromat
60%

Costa Rica SHB

Costa RICA SHB, to kawa o pełnym lekko pikantnym smaku z orzechową nutą i mocnym aromacie. To wyjątkowe ziarna kawy, które cechują się wybornym i subtelnym smakiem z wyczuwalną kwaskowatością. Pikantny smak zawdzięczają uprawie na plantacjach powyżej 1500 m.n.p.m, na bogatych, żyznych, wulkanicznych stokach gór. Kawa świetnie zbilansowana o wspaniałym aromacie
z lekką, przyjemną kwaskowatością.

stopień palenia
50%
kwasowatość
50%
aromat
60%

Ethiopia Sidamo

Pochodząca z ojczyzny kawowca – kawa Sidamo wyróżnia się kwiatowym akcentem oraz przyjemnym aromatem gorzkiej czekolady. Kwaskowatość jest wyraźna i doskonale harmonizuje z bogatym smakiem tej lekkiej, orzeźwiającej kawy. Uprawiana jest na wysokości ok. 1600 m n.p.m na niewielkich plantacjach, gdzie rośliny rosną w cieniu tropikalnych drzew owocowych, a ziarna obrabiane są metodą mokrą. Kawa w Etopii to nie tylko najpopularniejszy napój, ale też główny produkt eksportowy i podstawa gospodarki.

stopień palenia
50%
kwasowatość
60%
aromat
60%

Guatemala SHB

Kawa o przyjemnej winnej nucie, delikatnym smaku i zdecydowanej kwaskowatości. Uprawiana na wys. ok. 2000 m n.p.m w regionie Huehuetenango, gdzie wilgotność powietrza utrzymuje się na poziomie 65% co wraz z niezwykle żyzną wulkaniczną glebą tworzy optymalne warunki do uprawy kawowców, a ziarna obrabiane są metodą mokrą. W Gwatemali kawę pije się bez przerwy, o każdej porze dnia i przy każdej okazji, bo każdy powód jest doby, aby napić się kawy.

stopień palenia
50%
kwasowatość
60%
aromat
60%

Honduras SHB

Kawa wyjątkowo esencjonalna, pełna i bogata w smaku z wyraźnym cytrusowym akcentem i nutą karmelu. Uprawiana jest na bardzo żyznej glebie z dużą ilością obfitych opadów na wysokości ok. 1500 m n.p.m, zbierana ręcznie i przetwarzana metoda na mokro, czego efektem jest niezwykle niska kwaskowatość. Kawa bardzo poszukiwana i ceniona przez koneserów.

stopień palenia
50%
kwasowatość
50%
aromat
50%

India Plantation AA

Kawa doskonale zharmonizowana o delikatnym zapachu orzecha, niskiej kwaskowatości i pikantnym smaku z winnym akcentem. Kawa z Indii poddawana jest procesowi „monsunowania” czyli wystawiania ziaren kawy na działanie powietrza o bardzo wysokiej wilgotności w porze monsunowej od maja do czerwca, aby obniżyć kwaskowość oraz podnieść aromat kawy. India Plantaton AA jest uprawiana na wysokości ok. 1000 m n.p.m. głównie w regionie Palakkad i poddawana obróbce metodą mokrą. W Indiach kawę pije się głównie z mlekiem.

stopień palenia
60%
kwasowatość
50%
aromat
70%

Irish Cream

Kawa Arabica wzbogacona w trakcie procesu wypalania kuszącym aromatem Irish
Cream. To kawa łagodna, delikatna i subtelna w smaku, nadaje się do picia o każdej porze dnia. Działa pobudzająco i orzeźwiająco, a także przyspiesza przemianę materii i zwiększa sprawność myślenia. Aromat kawy to najlepiej rozpoznawalny zapach na świecie.

stopień palenia
50%
kwasowatość
40%
aromat
50%

kawa do biura

Poznaj naszą ofertę świeżo palonej kawy dla biur i firm

kawa dla horeca

Poznaj naszą ofertę kaw dla gastronomii i hoteli

Dołącz do grona naszych Klientów i rozkoszuj się wspaniałą kawą

Skontaktuj się z nami, omówimy szczegóły i zaoferujemy model współpracy idealny dla Twojej firmy.

Dowiedz się więcej o naszej ofercie

Ekspresy
do kawy

Dzięki profesjonalnym ekspresom do kawy, zasilanym najlepszą wodą, mamy pewność, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Czysta woda bez limitu

Dzięki odpowiednim procesom filtracji, uzyskujemy wodę idealną, czy to do porannego espresso czy do popołudniowego.

Profesjonalny
serwis

Gwarantujemy regularne dostawy świeżo palonej kawy oraz dbałość o najlepszą kondycję ekspresu do kawy i filtrów do wody.