Dołącz do grona naszych Klientów i rozkoszuj się wspaniałą kawą
Skontaktuj się z nami, omówimy szczegóły i zaoferujemy model współpracy idealny dla Twojej firmy.
Kawa jest jednym z najbardziej popularnych napojów na świecie i głównym źródłem kofeiny. Każdego roku wypijanych jest na świecie 450 milionów filiżanek kawy. Istnieje niezliczona ilość odmian kawy, ale są one produkowane właściwie z dwóch gatunków ziaren. Najlepsza to oczywiście arabica, której ziarna są pełne, twarde i dają aromatyczny napar. Drugi nieco gorszy gatunek to robusta , która zawiera wprawdzie więcej kofeiny, ale jest bardziej gorzka. Oferujemy najlepsze rodzaje kawy, które różnią się miejscem pochodzenia i sposobem uprawy w zależności od klimatu, gleby i metod obróbki ziaren. Świeżo palona kawa z pewnego źródła to gwarancja doskonałego aromatu i najlepszych właściwości. W naszej ofercie znajdują się zarówno kawy jednorodne jak i nasze autorskie mieszanki.
Mieszanka kaw arabica o pełnym intensywnym smaku, mocnym aromacie z czekoladowym akcentem. Ziarna pochodzą z upraw zaliczanych do światowej czołówki. Kluczowe znaczenie dla najwyższej jakości ziaren mają: chłodny klimat, żyzne wulkaniczne gleby i duże wysokości, na których prowadzone są uprawy. To niepowtarzalna i wyrafinowana kompozycja smaku, aromatu i barwy dzięki czemu jest znakomita na każdą okazję i porę dnia.
Niepowtarzalna mieszanka kawa arabica, doskonale zharmonizowana ze świeżą owocową nutą i aromacie gorzkiej czekolady. Ziarna wchodzące w skład tej mieszanki są dobierane pod kątem nadania jej odpowiedniej mocy, wyjątkowości i pozbycia nadmiernej kwaskowatości. To kawa o perfekcyjnym smaku, subtelnej kompozycji i mocnym zapachu.
Mieszanka kaw inspirowana charakterem klasycznego espresso o idealnej kompozycji, harmonijnym smaku i bogatym, mocnym aromacie. Kawa o dużej zawartości kofeiny polecana szczególnie do porannego espresso. Specjalny proces palenia ziaren gwarantuje odpowiednia kwaskowość i wydobywa posmak czekolady z cytrusowa nutą o jedwabistej gładkości i dymnym aromacie, a obecność robusty gwarantuje efekt jedwabistej cremy.
Wyjątkowa mieszanka kaw z Ameryki Południowej i Indii. Wyróżnia się bogatym bukietem aromatów czekolady, karmelu i cytrusów. Uprawiana jest na bardzo żyznej glebie z dużą ilością obfitych opadów na wysokości ok. 1500 n.p.m. Zbierana ręcznie i przetwarzana metodą na mokro, czego efektem jest niezwykle niska kwaskowatość. Kawa bardzo poszukiwana i ceniona przez koneserów.
Skład 80% Arabica 20% Robusta India cherry AAA
Wyjątkowa mieszanka kaw o intensywnym i pełnym smaku nawiązująca swym charakterem do włoskiego espresso. Lekko gorzki smak z aksamitną cremą o posmaku korzenno-czekoladowym. Bogaty, intensywny smak, doskonale energetyczna kawa na rozpoczęcie dnia. Obfita crema i intensywny aromat mocno palonych ziaren to propozycja dla prawdziwych smakoszy kawy.
Vellutto to wyjątkowa mieszanka kaw o intensywnym i pełnym smaku, nawiązująca swym charakterem do włoskiego espresso. Lekko gorzki smak z aksamitną cremą owocują doskonałej jakości kawą. Wyraźna nuta czekolady i migdałów.
Skład: 60% Arabica, 40% Robusta Cherry AAA.
Kawa o delikatnym, pełnym aromacie i zapachu karmelu z posmakiem egzotycznych owoców i migdałów. Łagodna i cielista w smaku z lekką kwaskowatością. Kawa uprawiana jest na wielkich plantacjach na wysokości ok. 1200 m n.p.m. w regionie Mogiana Guaxupe, gdzie panuje mikroklimat nadający dojrzałym ziarnom unikalny smak. Ziarna obrabiane są metodą pulpet natural, screen 17/18. Kawa w Brazylii uprawiana jest od 200 lat, a pije się ją nie tylko rano, ale i wieczorem podczas spotkań biznesowych i rodzinnych imprez, bo w Brazylii kawa to sposób na życie.
Kawa o wyjątkowym zapachu pestek wiśni, aromacie karmelowo-owocowym i słodko cytrusowym posmaku. Kawa ma intensywny, harmonijny i jedwabisty smak z wyraźnym kwaskowym charakterem. Nazwa pochodzi od słowa „excelsior” czyli wyniosły. Uprawia się ją na wysokości ok. 1600 m n.p.m. a ziarna poddawane są obróbce metodą mokrą. Kawa w Kolumbii jest bardzo popularna i odgrywa dużą rolę w codziennym życiu mieszkańców.
Costa RICA SHB, to kawa o pełnym lekko pikantnym smaku z orzechową nutą i mocnym aromacie. To wyjątkowe ziarna kawy, które cechują się wybornym i subtelnym smakiem z wyczuwalną kwaskowatością. Pikantny smak zawdzięczają uprawie na plantacjach powyżej 1500 m.n.p.m, na bogatych, żyznych, wulkanicznych stokach gór. Kawa świetnie zbilansowana o wspaniałym aromacie
z lekką, przyjemną kwaskowatością.
Pochodząca z ojczyzny kawowca – kawa Sidamo wyróżnia się kwiatowym akcentem oraz przyjemnym aromatem gorzkiej czekolady. Kwaskowatość jest wyraźna i doskonale harmonizuje z bogatym smakiem tej lekkiej, orzeźwiającej kawy. Uprawiana jest na wysokości ok. 1600 m n.p.m na niewielkich plantacjach, gdzie rośliny rosną w cieniu tropikalnych drzew owocowych, a ziarna obrabiane są metodą mokrą. Kawa w Etopii to nie tylko najpopularniejszy napój, ale też główny produkt eksportowy i podstawa gospodarki.
Kawa o przyjemnej winnej nucie, delikatnym smaku i zdecydowanej kwaskowatości. Uprawiana na wys. ok. 2000 m n.p.m w regionie Huehuetenango, gdzie wilgotność powietrza utrzymuje się na poziomie 65% co wraz z niezwykle żyzną wulkaniczną glebą tworzy optymalne warunki do uprawy kawowców, a ziarna obrabiane są metodą mokrą. W Gwatemali kawę pije się bez przerwy, o każdej porze dnia i przy każdej okazji, bo każdy powód jest doby, aby napić się kawy.
Kawa wyjątkowo esencjonalna, pełna i bogata w smaku z wyraźnym cytrusowym akcentem i nutą karmelu. Uprawiana jest na bardzo żyznej glebie z dużą ilością obfitych opadów na wysokości ok. 1500 m n.p.m, zbierana ręcznie i przetwarzana metoda na mokro, czego efektem jest niezwykle niska kwaskowatość. Kawa bardzo poszukiwana i ceniona przez koneserów.
Kawa doskonale zharmonizowana o delikatnym zapachu orzecha, niskiej kwaskowatości i pikantnym smaku z winnym akcentem. Kawa z Indii poddawana jest procesowi „monsunowania” czyli wystawiania ziaren kawy na działanie powietrza o bardzo wysokiej wilgotności w porze monsunowej od maja do czerwca, aby obniżyć kwaskowość oraz podnieść aromat kawy. India Plantaton AA jest uprawiana na wysokości ok. 1000 m n.p.m. głównie w regionie Palakkad i poddawana obróbce metodą mokrą. W Indiach kawę pije się głównie z mlekiem.
Kawa Arabica wzbogacona w trakcie procesu wypalania kuszącym aromatem Irish
Cream. To kawa łagodna, delikatna i subtelna w smaku, nadaje się do picia o każdej porze dnia. Działa pobudzająco i orzeźwiająco, a także przyspiesza przemianę materii i zwiększa sprawność myślenia. Aromat kawy to najlepiej rozpoznawalny zapach na świecie.
Skontaktuj się z nami, omówimy szczegóły i zaoferujemy model współpracy idealny dla Twojej firmy.
Dzięki profesjonalnym ekspresom do kawy, zasilanym najlepszą wodą, mamy pewność, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Dzięki odpowiednim procesom filtracji, uzyskujemy wodę idealną, czy to do porannego espresso czy do popołudniowego.
Gwarantujemy regularne dostawy świeżo palonej kawy oraz dbałość o najlepszą kondycję ekspresu do kawy i filtrów do wody.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.